latinica  ћирилица
04/07/2022 |  12:13 ⇒ 12:13 | Autor: SRNA

Vučić uručio Sretenjski orden Zoranu Terziću

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u Beogradu Sretenjski orden drugog stepena najtrofejnijem srpskom odbojkaškom treneru Zoranu Terziću, za naročite zasluge u sportskoj djelatnosti i postignute rezultate ženske odbojkaške reprezentacije Srbije.
Aleksandar Vučić i Zoran Terzić (Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Aleksandar Vučić i Zoran Terzić (Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Terzić je sa reprezentacijom Srbije za proteklih 20 godina osvojio 20 trofeja na najvećim svjetskim takmičenjima, a dva puta je bio i najbolji trener Evrope.

Uručujući orden u zgradi Predsjedništva, Vučić je rekao da je Terzić najtrofejniji trener Srbije i da je osvojio sve što je moguće osvojiti.

- Proslavio je naš sport i našu zemlju širom sveta. Hvala Vam za sve vaše viteške pobjede, zauvijek ćete ostati u sportskim analima, ali i u srcima miliona ljubitelja odbojke - rekao je Vučić.

On je zahvalio Terziću za ogroman rad i trud, pobjede i ogromnu borbenost i želju da Srbiju uzdigne do neslućenih visina.

Zahvalivši za ovo priznanje, Terzić je rekao da je ovih proteklih 20 godina bila duga plovidba, uglavnom prelijepa i da se ponekad osjećao kao kapetan Ahab koji bezbuspješno juri Mobi Dika.

On je rekao da je ovaj orden kao svjetionik u toj plovidbi, te zahvalio saradnicima, igračima i državi koja je omogućila da odbojka u Srbji ima sve na nivou svjetskih reprezentacija.

Predsjendički ukaz o dodjeli ovog oredna Terziću donijet je u februaru ove godine.

Terezić je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju, zlato i bronzu na svjetskim prvenstvima, srebro na Svetskom kupu, tri bronzane medalje u Gran priju.

Tu su i tri zlata, dva srebra i bronza na evropskim prvenstvima, bronzana medalja na Evropskim igrama, tri zlatne medalje i jedna bronzana u Evropskoj ligi i srebro na Univerzitetskim igrama.