latinica  ћирилица
04/07/2022 |  12:48 ⇒ 16:12 | Autor: RTRS

DEMOS i Ujedinjena Srpska predale kandidatske liste

Nosilac liste DEMOS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri je predsjednik stranke Nedeljko Čubrilović, koji je i predsjednik parlamenta Srpske u dva mandata, saopšteno je iz DEMOS-a.
CIK - Foto: RTRS
CIKFoto: RTRS

Na listi DEMOS-a u Izbornoj jedinici tri za Narodnu skupštinu Republike Srpske nalazi se još 16 kandidata, od kojih većina obavlja značajne stranačke i javne funkcije u Republici Srpskoj.

Nosilac liste u Izbornoj jedinici jedan za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je predsjednik Gradskog odbora DEMOS Banjaluka Slobodan Stanarević, a na listi se nalazi i još sedam kandidata za poslaničke pozicije u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić podsjetio je da se na listama DEMOS-a nalaze ukupno 103 kandidata za nivo Narodne skupštine Republike Srpske u devet izbornih jedinica i 24 kandidata za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u tri izborne jedinice.

Generalni sekretar Ujedinjene Srpske Neven Stanić predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji u Sarajevu izborne liste ove stranke za oktobarske izbore u BiH.

Stanić je zahvalio svim izbornim jedinicama što su brzo i profesionalno dostavili spiskove, bez ikakvih zamjerki ili grešaka.

To je, kako je naglasio, samo dokaz profesionalnosti i predanosti rada Ujedinjene Srpske, saopšteno je iz ove stranke.

Nosioci lista Ujedinjene Srpske za Narodnu Skupštinu Republike Srpske su Nenad Mejakić u Izbornoj jedinici jedan, Јovana Kodić u Izbornoj jedinici dva, Nenad Stevandić u Izbornoj jedinici tri, Miodrag Tešendić u Izbornoj jedinici četiri, Sreto Đurković u Izbornoj jedinici pet, Milan Trninić u Izbornoj jedinici šest, Kostadin Vasić u Izbornoj jedinici sedam, Slava Brezo u Izbornoj jedinici osam i Milan Kovač u Izbornoj jedinici devet.

Nosioci kandidatske liste Ujedinjene Srpske na izborima za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan biće Milan Petković, Izbornoj jedinici dva Milan Novitović, te u Izbornoj jedinici tri Nenad Prodanović.

Opšti izbori u BiH biće održani 2. oktobra.

RTRS/SRNA