latinica  ћирилица
04/07/2022 |  12:55 ⇒ 12:55 | Autor: SRNA

Ljevnaić: Otvorena ljetna turistička sezona, najuspješniji vikend na Јahorini

Trodnevni festival "Јahorina hot" kojim je otvorena ljetna turistička sezona na olimpijskoj ljepotici imao je 10.000 vožnji i posjeta, a završen je koncertom jedne od najpoznatijih srpskih pjevačica Svjetlane Cece Ražnatović.
Dejan Ljevnaić - Foto: RTRS
Dejan LjevnaićFoto: RTRS

Direktor Olmpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić rekao je da je iza njih najuspješniji vikend ikada na planini, te da su imali 10.000 vožnji i posjeta od 1. do 3. jula kada je otvorena ljetna turistička sezona, što je odličan uspjeh.

- Samo u nedjelju, 3. jula imali smo promet tri puta veći u odnosu na prethodne ljetne sezone. Lijepo je vidjeti planinu punu tokom ljeta - izjavio je sinoć Ljevnaić novinarima na Јahorini.

On je podsjetio da je u okviru festivala održan i "Porodični dan" gdje je više od hiljadu mališana došlo iz Istočnog Sarajeva uživalo u koncertu hora "Vrapčić" i "Čarolija", pjevačicu Leontinu Vukomanović, uz predstave, radionice, kulturno-umjetnička društva sa Pala.

Prema njegovim riječima, ova ljetna sezona je najsadržajnija do sada jer je Olimpijski centar otvorio nove sadržaje i atrakcije poput nautik-džeta i baterflaja, karting, eks-rejser, tauer, lupster, kao i zatvorena gondola sa panoramskim pogledom iz koje se vidi drugačija slika planine.

Ljevnaić je dodao da su brojni sadržaji u ponudi namijenjeni za svakoga, da su proširili Olimp bar na vrhu planine, napravili plažu koja gleda na jezero preko kojeg ide veliki zip-lajn, tu su pedaline na jezeru, lopte za šetnju, skaj-dajv, dječija igrališta...

On je naglasio da jedino Јahorina ima toliko atrakcija i pozvao ljude da dođu na planinu, pobjegnu od gradskih vrućina i uživaju na svježem vazduhu.

Ljevnaić je istakao da će svi sadržaji raditi od 10.00 do 22.00 časa.

Ražnatovićeva je izrazila zadovoljstvo što je na Јahorini i da se uvijek rado odazove kada su organizatori spremni da organizuju njen koncert.