latinica  ћирилица
05/07/2022 |  11:00 ⇒ 11:07 | Autor: Agencije

Terzić: Vratiću se jednog dana, imam samo jednu zemlju

Samo jednu zemlju i jednu reprezentaciju imam i naravno da će uvijek, bar kod mene, da se provlači mogućnost povratka, nije bitno u kojoj ulozi, rekao je doskorašnji selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić.
Zoran Terzić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija) -
Zoran Terzić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija)

Terzić je sa reprezentacijom Srbije, koju je predvodio od 2002. do 2022. godine, osvojio tačno 20 medalja, a za ogroman doprinos nagrađen je Sretenjskim ordenom.

- Kad provedete toliki broj godina, to je nečijih pola života maltene, cijela karijera nekog igrača i više, normalno je da ne možete tek tako da odbacite sve to i kažete, OK, nisam više, niti ću ikad biti - rekao je Terzić Tanjugu.

- Naravno da će uvijek, bar kod mene da se provlači ta mogućnost da se jednog dana vratim, nije bitno u kojoj ulozi, da li kao trener ili bilo kojoj drugoj - ne krije Terzić.

- Definitivno, ako bude bilo potrebno, ako Savez bude smatrao tako, ja ću uvijek biti na raspolaganju, samo jednu zemlju i jednu reprezentaciju imam - ističe Terzić.

A do tada, trofejni stručnjak će da se posveti novim izazovima - prvi je mjesto selektora Rusije, u specifičnim uslovima.

- Bilo mi je malo čudno u početku, naravno. Poslije 20 godina provedenih u reprezentaciji Srbije nije lako preorjentisati se na neki drugi posao. Opet, sa druge strane Rusija kao odbojkaška sila i na kraju krajeva, zemlja gdje sam radio dosta dugo i poznajem i njihov mentalitet i igračice, bila je jedina koja je mogla da zadovolji moje kriterijume, prije svega emocionalne, jer reprezentacija se ipak vodi više emocijom nego nekim novcem ili bilo čim drugim - jasan je Terzić.

On ističe da misli da bi to mogla da bude opet jedna lijepa plovidba, ne tako duga kao sa Srbijom, ali sigurno uspješna.

- Rusija ima dobre igračice, tradicija je na njihovoj strani, imaju najviše medalja na Svjetskim i Evropskim prvenstvima, nadam se da ćemo ih vratiti na stare staze slave, samo da im dozvole da igraju - kaže Terzić.