latinica  ћирилица
05/07/2022 |  11:55 ⇒ 14:13 | Autor: SRNA

Pacijent iz Trebinja Helkopterskim servisom transportovan u UKC

Helikopterski servis Republike Srpske transportovao je danas iz Bolnice Trebinje u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci lice čiji su inicijali K.P. /78/ koje je imalo akutni infarkt srca, radi nastavka liječenja, dalje dijagnostike i koronografije, izjavio jdirektor ovog servisa Boban Kusturić.
Helikopterski servis, ilustracija -
Helikopterski servis, ilustracija

- Pacijenta smo transportovali rano jutros radi nastavka liječenja. Uz uspješnu koordinaciju svih subjekata koji su učestvovali u zbrinjavanju pacijenta po ranije uspostavljenom sistemu, Helikopterski servis sa članovima službe vazdušno-medicinskog transporta ponosni su na do sada postignute rezultate - rekao je Kusturić za Srnu.

On je istakao da je Helikopterski servis Republike Srpske na raspolaganju građanima za sve hitne situacije i spreman je za polijetanje u najkraćem roku.

- U stalnoj smo pripravnosti i kada je riječ o gašenju požara bilo gdje na ovim prostorima. Tako smo radili i prethodnih godina - rekao je Kusturić i naveo da je u ovoj godini Helikopterski servis izvršio 35 vazdušno-medicinskih transporta.