latinica  ћирилица
05/07/2022 |  12:21 ⇒ 14:14 | Autor: RTRS

Mazalica: Postoji ustavni osnov za osnivanje agencije za lijekove Srpske (VIDEO)

Narodna skupština Republike Srpske je donošenjem Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima imala za cilj da zaštiti zdravlje i život građana, izjavio je poslanik SNSD-a Srđan Mazalica, istakavši da postoji ustavni osnov za osnivanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske.
Srđan Mazalica - Foto: RTRS
Srđan MazalicaFoto: RTRS

- Јasno je da je to moguće, da to izvodimo i da za to postoji politička volja. Za to ne treba nikakva ni odluka ni saglasnost ni Kristijana Šmita ni Ustavnog suda BiH - naglasio je Mazalica, govoreći o navodima Šmita da će ukinuti Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske.

Naveo je da Republika Srpska, kada je izložena diskriminaciji, ima pravo da se povuče iz vršenja određenih zajedničkih funkcija vlasti.

- SNSD ne priznaje Šmita kao visokog predstavnika u BiH, kao ni korištenje bonskih oblaštenja.Ima više zaključaka u Narodnoj skupštini gdje primjena bonskih oblaštenja neće biti priznata od organa vlasti u Republici Srpskoj - rekao je Mazalica.

On je naglasio da je jedan od mehanizama kojima Šmit pokušava natjerati domaće vlasti da se povinuju njegovim odlukama i obustavljanje 120 miliona evra pomoći Republici Srpskoj.

Podsjećamo, Kristijan Šmit izjavio je da je njemačka vlada zaustavila 120 miliona evra pomoći Republici Srpskoj zbog, kako je rekao, "secesionističkog ponašanja".