latinica  ћирилица
05/07/2022 |  13:25 ⇒ 13:27 | Autor: SRNA

Selaković: Nametanje odluka i sankcija nije dobro za BiH

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da Beograd smatra da za BiH nije dobro bilo kakvo nametanje mjera, odluka i sankcija, već se zalaže da se predstavnici tri konstitutivna naroda i dva entiteta dogovaraju.
Nikola Selaković (Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC) -
Nikola Selaković (Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC)

- Svako rješenje koje bude postignuto među njima je rešenje prihvatljivo za nas - rekao je Selaković.

On je naveo da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, uključujući i teritorijalni integritet Republike Srpske kao njenog sastavnog djela i da insistira na poštovanju i dosljednoj primjeni Dejtonskog mirovnog sporazuma, čiji je i garant kao njegov potpisnik.

Selaković je poručio da je u izazovnim vremenima važno sačuvati političku stabilnost i mir, a da Srbija ima sve preduslove za to zbog jakog liderstva, strateške vizije, političke stabilnosti i opredjeljenja za politiku vojne neutralnosti.

On je naglasio da Srbija nije neko ko stvara probleme, ali da svako ko prati situaciju u regionu mora da zna da Srbija nije vreća za udaranje i da je spremna da štiti sebe i svoje nacionalne interese kada su oni ugroženi i kada je napadnuta.

- Svako ko želi da se igra vatrom to mora da zna. Ako neko hoće da sjedne sa nama da rješavamo probleme, imaće partnera u nama, ali ako neko hoće da se iživljava nad našim narodom, mora biti svjestan da mu to neće proći - rekao je Selaković za Televiziju Hepi.