latinica  ћирилица
05/07/2022 |  13:35 ⇒ 13:45 | Autor: RTRS

Trivićeva i Gajanin potpisali protokol o studentskoj praksi

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić potpisala je danas u Banjaluci sa rektorom banjalučkog Univerziteta Radoslavom Gajaninom protokol o stručnoj praksi studenata.
Potpisivanje protokola - Foto: RTRS
Potpisivanje protokolaFoto: RTRS

Protokol koji je zaključen između resornog ministarstva i Univerziteta u Banjaluci uređuje način i vrijeme obavljanja stručne prakse studenata Univerziteta u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, kao i ustanovama osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja koje imaju sjedište na području grada Banjaluka.

      View this post on Instagram

A post shared by Ministarstvo Prosvjete (@ministarstvoprosvjeteikulture)

- Potpisivanjem protokola o stručnoj praksi studenata u okvirima nastavnih predmeta pedagoške grupe znači da će studenti čije će buduće zanimanje biti u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, moći da obavljaju praktičnu nastavu - rekla je Trivićeva i istakla da će se kroz ovaj protokol otvoriti širom vrata svih osnovnih i srednjih škola za studente i stručnu praksu.

Ona je najavila da će se u skorije vrijeme identičan protokol potpisati i sa Univerzitetom Istočno Sarajevo.

Rektor banjalučkog Univerziteta zahvalio je Trivićevoj za inicijativu da se realizuje ovakav protokol koji definiše stručnu praksu za one studijske programe koji obrazuju buduće nastavnike, profesore i vaspitače.

On je naglasio da je strateški cilj Univerziteta u Banjaluci povećanje udjela stručne prakse, odnosno praktičnog dijela nastave na svim studijskim programima u Banjaluci.