latinica  ћирилица
05/07/2022 |  17:25 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

Savjet ministara bez saglasnosti o početku izgradnje gasovoda

Savjet ministara danas nije postigao potreban konsenzus u vezi sa pojedinačnim prijedlozima za vođenje pregovora radi zaključivanja prednacrta sporazuma BiH sa Hrvatskom i Srbijom o izgradnji gasovoda.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Na vanrednoj telefonskoj sjednici nije postignut potreban konsenzus u vezi sa prijedlogom za vođenje pregovora radi zaključivanja Prednacrta sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda "Јužna interkonekcija BiH i Hrvatske" na pravcu Zagvozd (Hrvatska) - Posušje (BiH) - Novi Travnik/Travnik sa odvajanjem za Mostar.

Potreban konsenzus nije dobio ni prijedlog za vođenje pregovora radi zaključivanja i Prednacrta sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji gasovoda "Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije" na pravcu granica Srbija - BiH - Bijeljina - Banjaluka - Prijedor - Novi Grad.

U saopštenju se ističe da će Generalni sekretarijat Savjeta ministara u najkraćem roku izvijestiti o daljem toku i potrebnim koracima, u skladu sa odredbama poslovnika o radu Savjeta ministara.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac rekao je za RTRS da je izostala podrška ministara iz Federacije BiH.