latinica  ћирилица
05/07/2022 |  19:49 | Autor: SRNA

Razmotren Prijedlog odluke o usvajanju zoning planova područja "Klekovača"

Prijedlogom odluke o usvajanju zoning planova urbanih zona područja posebne namjene "Klekovača" propisuje se usvajanje Zoning plana područja posebne namjene "Klekovača" - Urbana zona "Amfiteatar" i Zoning plana područja posebne namjene "Klekovača" - Urbana zona "Planinsko selo".
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Prijedlogom odluke definisano je mjesto stalnog javnog uvida planova, odnosno da se planovi izlažu na stalni javni uvid kod organa uprave koji su nadležni za poslove uređenja prostora Opštine Petrovac.

Poslanici Narodne skupštine su razmotrili navedeni Prijedlog odluke.

Komisija za izbor i imenovanja predložila je Narodnoj skupštini Republike Srpske kandidate za sudije Ustavnog suda Republike Srpske, članove Fiskalnog savjeta, te direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Nakon što su poslanici razmotrili tačke dnevnog reda, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić okončao je današnje zasjedanje koje će biti nastavljeno sutra poslaničkim glasanjem.

Nastavak sjednice zakazan je u 10.00 časova.

Poslije ove sjednice biće održano posebno zasjedanje Narodne skupštine Srpske na kojem bi poslanici trebalo da razmatraju set zakona o povećanju plata u Republici Srpskoj.

Predloženim dnevnim redom predviđeno je da po hitnom postupku bude razmotren Prijedlog zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim službama Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike Srpske i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj.

Predloženo je da poslanici po hitnom postupku razmotre i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske.

Predloženim dnevnim redom predloženo je i razmatranje Prijedloga odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2022. godinu.

Posebna sjednica počeće nakon što se poslanici izjasne o apsolvinarnim tačkama dnevnog reda 22. redovne sjednice parlamenta Srpske.