latinica  ћирилица
06/07/2022 |  10:47 ⇒ 13:29 | Autor: SRNA

Usvojen izvještaj MUP-a za 2021. godinu

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2021. godinu, u kome se navodi da je ovo ministarstvo u prošloj godini uspješno realizovalo poslove i zadatke.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač rekao je juče da je MUP Republike Srpske u prošloj godini uspješno realizovalo poslove i zadatke, što se ogleda u povoljnom stanju bezbjednosti u oblasti borbe protiv kriminaliteta i bezbjednosti u saobraćaju, te očuvanju stabilnog reda i mira.

On je, obrazlažući izvještaj, naveo da je u Republici Srpskoj bilo duplo manje krivičnih djela nego u Federaciji BiH, a veća je i rasvijetljenost krivičnih djela.

Lukač je rekao i da je u izvještajnom periodu izvršeno 13 ubistava i sva su rasvijetljena.

Poslanici su usvojili i ostale apsolvirane tačke dnevnog reda 22. redovne sjednice parlamenta Srpske.

To su Izvještaj o radu i finansijskom izvještaju Komisije za koncesije Republike Srpske za 2021. godinu, Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za 2021, kao i o Izvještaj o radu i izvršenju rebalansa finansijskog plana - budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za 2021.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenju Plana rada i finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku eFikasnost Republike Srpske za prošlu godinu, a poslanici su primili k znanju Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2021.

Poslanici su usvojili i odluku o usvajanju Zoning plana područja posebne namjene "Hašani" po skraćenom postupku i o usvajanju zoning planova urbanih zona područja posebne namjene "Klekovača".

U okviru tačke izbor i imenovanja poslanici su izabrali sudiju Ustavnog suda Republike Srpske Ivanku Marković, predsjednika Fiskalnog savjeta Srpske Milenka Krajišnika, te direktora Agencije za bankarstvo Srpske Srđana Šuputa.

Gordana Rajić izabrana je za Obudsmana za djecu Republike Srpske.

Izabrani su i zamjenici pravobranilaca Republike Srpske u Banjaluci, Prijedoru, Istočnom Sarajevu, Doboju, Bijeljini i Vlasenica.

Nakon glasanja potpredsjenik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić zaključio je 22. redovnu sjednicu parlamenta Srpske.