latinica  ћирилица
06/07/2022 |  13:09 ⇒ 13:18 | Autor: RTRS

Lalatović pred Toršavn: Krenućemo napadački

Fudbaleri banjalučkog Borca novu sezonu započinju kvalifikacijama za Ligu konferencija. U prvom meču prvog kola domaćini su sastavu B36 Toršavn sa Farskih ostrva. Utakmica se igra sutra od 18.00 časova na stadionu "Dr Milan Јelić" u Modriči.
FK Borac - Foto: RTRS
FK BoracFoto: RTRS

Biće to zvaničan debi na klupi ekipe iz Platonove ulice novom šefu stručnog štaba Nenadu Lalatoviću.

- Ovo je prva zvanična utakmica za nas. Ne želim da zvuči kao alibi, mi smo favoriti i ne bježimo od toga ali mora se ipak to naglasiti da je prva zvanična utakmica nakon pripremnog perioda. Novi je tim, imali smo samo četiri utakmice i neće biti lako. Ekipa sa Farskih ostrva je dobar tim, koji je 11 puta bio šampion, osvojio je Kup prošle sezone. Sve derbi utakmice je izgubio sa golom razlike. Imaju čvrstu odbranu, primaju malo golova i sigurno je da će pokušati da se brane i da nas iznenade iz prekida - rekao je Lalatović.

On je naglasio da ekipa sa Farskih ostrva posjeduje snažne igrače, opasne u prekidima, kao i odlične bočne fudbalere.

- U suštini smo ih dobro analizirali ali ono što mene raduje je naša atmosfera. Njihov najjači dio tima je naprije "romb". Poljak dobro dolazi iz drugog plana i dobro napada prostor. Imaju strijelca koji je u formi. Mi igramo kod kuće, sigurno ćemo napasti. Ako se gleda lošiji dio tima, to im je zadnja linija. Ona je dobra u duel igri i imaju problem u brzini, pokušaćemo to da napadnemo koliko možemo. Bićemo ofanzivni, to je sigurno, izlazimo na meč napadački i da što prije damo gol - jasan je Lalatović.

Kapiten Borca Goran Zakarić s nestrpljenjem očekuje sutrašnji meč.

- Ono što je bitno jeste da svi jedva čekamo utakmicu. Treneri su donijeli nešto novo i biće to na dobrom nivou. Mi jesmo favoriti ali to treba da pokažemo na terenu. Znamo njihove mane i vrline i mislim da će svaki pojedinac dati maksimum da ostvraimo dobar rezultat. Borac igra Evropu i biće puno naših navijača i to treba da iskoristimo. Nezahvalno je prognozirati rezultat i čime bi bili zadovoljni u prvom duelu, moramo biti spremni psihički i fizički da bude rezultatska prednost na našu stranu. Bilo koja pobjeda bi nam dobrodošla. Nisam tip igrača koji nešto obećava ali vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat - uvjeren je Zakarić.