latinica  ћирилица
06/07/2022 |  13:45 | Autor: SRNA

Brnabić: Kako li je tek Srbima na Kosovu, kada se prijeti najvišim zvaničnicima Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da samo može da zamisli kako žive Srbi na Kosovu i Metohiji kada se verbalnim deliktom prijeti najvišim zvaničnicima Srbije.
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC) -
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC)

Branbićeva je rekla da za direktora "instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa" u Prištini Fatmira Šeholija pozivanje na poštovanje međunarodnih sporazuma, što čini Beograd, predstavlja poziv na rat, a pozivanje na nepoštovanje ovih sporazuma - afirmaciju međuetničkih odnosa.

- Kada vam uskrate pravo glasa, kao što je Priština to uskratila Srbima ove godine, slijedi ukidanje prava na mišljenje i slobodan govor. Zamislite koliko se Srbi na Kosmetu osećaju slobodno da žive, misle i govore, kada se verbalnim deliktom prijeti najvišim zvaničnicima Srbije - rekla je Brnabićeva, komentarišući izjavu Šeholija da će "Zajednica srpskih opština biti formirana isključivo kada Srbija prizna Kosovo", te da će "zvaničnici Beograda jednom odgovarati za ratnohuškačke izjave".

Ona je navela da je riječ o čovjeku koji nijednom riječju nije osudio teror nad Dragicom Gašić, jedinom povratnicom u Đakovicu, već je rekao da ona, iako nije kriva, svaki dan treba da se izvinjava.

- Toliko o afirmaciji međuetničkih odnosa - poručila je Brnabićeva.

Brnabićeva je na svom Tviter nalogu upitala "Kada će Zajednica srpskih opština biti formirana".

- Za kraj evo još jedna `ratnohuškačka izjava od mene`- poručila je ona, uz postavljeno pitanje.