latinica  ћирилица
07/07/2022 |  09:44 ⇒ 09:51 | Autor: RTRS

Đoković spreman za polufinale Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković igraće 11. put polufinale Vimbldona - turnira, koji je osvajao šest puta i na kome brani titulu. Protivnik u meču za finale je domaća nada Kameron Nori.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN, ilustracija) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN, ilustracija)

Oba tenisera u četvrtfinalu odigrali su pet setova.

Đoković je bio bolji od Sinera, a Nori od Davida Gofana. Novak i Kameron su se do sada sastali jednom, u ATP finalu u Torinu prošle godine, kada je srpski igrač ubjedljivo slavio 6:2, 6:1.

- Igrali smo na Završnom mastersu, samo jedan međusobni duel. Drugačiji su uslovi, turnir, okruženje nego što je ovdje na Vimbldonu. Polufinale Grend slema na Centralnom terenu u svojoj zemlji, podrška publike. Nema šta da izgubi. Svaka pobjeda od sada za njega je velika stvar. Znam to. Trenirali smo nekoliko puta. Znam njegovu igru dobro. Naravno da ću se spremiti - rekao je Đoković.

Nori je trenutno 12. teniser svijeta i u karijeri je osvojio četiri titule. Ipak plasman u finale Vimbldona preko Đokovića bio bi vrhunac karijere. Vjeruje da može do finala.

- Svakako. Mislim da je to očigledno jedan od najtežih zadataka u tenisu. Rekao bih da mu je trava omiljena podloga i njegov rekord je nevjerovatan ovdje na Vimbledonu. Biće teško - svjestan je britanski teniser.

Meč Đoković - Nori na programu je sutra od 14 časova.