latinica  ћирилица
07/07/2022 |  10:34 ⇒ 11:11 | Autor: SRNA

Mitrović: Gradonačelnikovi postupci štete gradu

Potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Milenko Mitrović rekao je da nisu istinite najnovije prozivke gradonačelnika Ljubiše Petrovića na račun Elektroprivrede Republike Srpske, te naglasio da je iz ERS-a poručeno da niti su namjeravali, niti namjeravaju isključiti struju bijeljinskom preduzeću Vodovod i kanalizacija.
Milenko Mitrović, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina - Foto: SRNA
Milenko Mitrović, potpredsjednik Skupštine grada BijeljinaFoto: SRNA

- Elektroprivreda Republike Srpske već je saopštenjem naglasila da niti je namjeravala, niti namjerava isključiti struju bijeljinskom vodovodu, na čemu sam zahvalan. Umjesto toga ponovljen je poziv novoj upravi Vodovoda i kanalizacije da hitno reaguje i reprogramira dug kako bi smanjila dalji rast troškova - naveo je Mitrović u saopštenju.

Mitrović kaže da sve češći, nepromišljeni ispadi Petrovića štete ugledu Bijeljine i ne predstavljaju odraz raspoloženja građana, već su isključiva propaganda gradonačelnika.

On je istakao da je menadžment Elektroprivrede Republike Srpske zauzeo i stav da neće biti poskupljenja električne energije za stanovništvo i održao urednu isporuke domaćinstvima i privredi, za šta zaslužuje pohvale.

- Elektroprivreda uspješno obavlja svoje zadatke, o čemu svjedoči i nedavna pohvala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koju je uputio direktoru Luki Petroviću. Samo gradonačelnik Bijeljine, koji je očito "izgubio kompas" u ličnoj predizbornoj kampanji, daje drugačije izjave koje samo štete ugledu našeg grada - kaže Mitrovoć.

Preduzeće Elektroprivreda Republike Srpske saopštilo je juče da nije blokiralo račun preduzeću Vodovod i kanalizacija Bijeljina koje za utrošenu električnu energiju duguje 398.578 KM, niti je razmatralo tu mogućnost.

- Važno je napomenuti da je Vodovodu i kanalizaciji Bijeljina data mogućnost da dugovanja izmiri putem reprograma. Međutim, oni nisu iskoristili tu mogućnost i došlo je do nagomilavanja duga - navodi se u saopštenju i dodaje da ERS, uprkos krajnje neodgovornom ponašanju rukovodstva vodovoda, ali i njenog osnivača, nije razmatrala mogućnosti isključenja struje ovoj firmi jer bi zbog takve odluke ispaštali građani i privreda koji obaveze prema ovom preduzeću izmiruju redovno.