latinica  ћирилица
07/07/2022 |  11:38 ⇒ 14:28 | Autor: RTRS

Karavan RTRS-a ovaj vikend u Srpcu i Mrkonjić Gradu (VIDEO)

Bardača i Balkana, Vrbas i Sava, lov i ribolov, prirodne ljepote, dobre domaćine i vrijedne ljude, opštine Srbac i Mrkonjić Grad i dvije Gordane, ovog vikenda spaja Karavan na programu RTRS-a.
RTRS Karavan u Srpcu i Mrkonjić Gradu - Foto: RTRS
RTRS Karavan u Srpcu i Mrkonjić GraduFoto: RTRS

U subotu je naša stanica Srbac, gdje ćemo se uz pjesme Gordane Goce Tržan upoznati sa znamenitostima i aktivnostima u ovom mjestu, koje je iznjedrilo nekoliko poznatih imena.

Opština koja ima najviše svojih monografija, čak 15, jezero Bardaču, brojna izletišta, razvijen konjički sport i svjetski poznatu i priznatu likovnu koloniju, naša je stanica ove subote. To je Srbac, mjesto u kojem smo upoznali divan bračni par, malog glumca Petra i gdje će nam pjevati Goca Tržan! Karavan stiže u Srbac, a vi?

Zelenilo četinara, pećine, ljepota Balkane, Crne rijeke, Vrbasa, očarali su sve posjetioce Mrkonjić Grada, a u Karavanu ćemo vas podsjetiti i na gurmanluke ovog kraja poput sira i kajmaka, tradicionalne dane kosidbe i duhovne svetinje ovog kraja. Uz pjesmu se bolje druži, a ove nedjelje sa nama u Karavanu je Goca Lazarević!

Sa sjevera Srpske u nedjelju Karavan putuje malo južnije u Mrkonjić Grad, opštinu koja je na svim turističkim mapama Balkana po prirodnom bogatstvu i netaknutoj prirodi, ali i poznatoj istoriji. Muzička gošća je Gordana Goca Lazarević.