latinica  ћирилица
07/07/2022 |  11:47 | Autor: SRNA

Abazović: Svako ko želi rušenje vlade, želi da udalji Crnu Goru od EU

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je da svako ko želi da sruši Vladu zbog Temljenog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, želi da udalji Crnu Goru od Evropske unije.
Dritan Abazović (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Dritan Abazović (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

On je, nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine povodom najave da će Vlada u Podgorici sutra glasati o potpisivanju Temeljenog ugovora, rekao novinarima da je sastanak bio korektan i da ga dijalog uvijek raduje.

Odgovarajući na pitanje da li će Temeljni ugovor sa SPC sutra biti tema i da li može dovesti u pitanje opstanak Vlade, Abazović je rekao da je moguće da se ide prema tom scenariju.

- Dnevni red je jasan, želim da čujem sve ministre i ako može u nekoj racionalnoj atmosferi da se riješi ovo pitanje - naglasio je Abazović.

Odgovarajući na pitanje da li su Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija rekle da će uskratiti podršku, Abazović je naveo da to nije saopšteno na sastanku.

On je napomenuo da niko dobronamjeran u Crnoj Gori, niti u međunarodnoj zajednici ne želi destabilizaciju, koju, kako je naveo, neće podsticati ni premijer, ni Vlada.

Abazović je juče potvrdio da će Vlada Crne Gore sutra glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Radne grupe Vlade Crne Gore i SPC načelno su uskladile radnu verziju Temeljnog ugovora koju je Vlada objavila na zvaničnom sajtu.