latinica  ћирилица
07/07/2022 |  15:19 ⇒ 19:29 | Autor: RTRS

Vlada Srpske: Niz dezinformacija o premijeru Viškoviću i "Alumini"

Vlada Republike Srpske saopštila je da se ovih dana u javnosti pojavilo niz dezinformacija u vezi sa predsjednikom Vlade Radovanom Viškovićem i najuspješnijim privrednim kolektivom Srpske "Aluminom" iz Zvornika, a s ciljem diskreditacije premijera lično i Vlade.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

- Posljednju, takvu neistinu juče je u javnosti iznio narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji je za skupštinskom govornicom, bez ijednog argumenta i dokaza, izjavio da je predsjednik Vlade, navodno, tražio od zvorničke 'Alumine' finansiranje izborne kampanje - saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Iz Vlade naglašavaju da je više nego očigledno da Vukanović i slični njemu to, u ovo predizborno vrijeme, rade sa ciljem pridobijanja jeftinih političkih poena, a radi sopstvenog pozicioniranja unutar stranačkih lista, ili pak, osiguravanja kompenzacionog mandata, baš kao što je to poslanik Vukanović radio u ranijim godinama.

- S obzirom na to da je jasno da poslanik Vukanović ne posjeduje dokaze i argumente kojim bi potkrijepio svoje optužbe, minimalno što bi, radi same javnosti, trebao da uradi jeste da se izvini građanima Republike Srpske, jer ih je izmanipulisao, obasipajući ih izmišljotinama - navodi se u saopštenju.

Iz Vlade dodaju da su, bez obzira što je predizborno vrijeme, uvjereni da bi narodni poslanici, ako drže do sopstvenog digniteta, skupštinsku govornicu i parlament trebali da koriste za ukrštanje različitih politika i programa, a ne da je pretvaraju u poligon za iznošenje laži i diskvalifikacija.

- Takođe, javnosti skrećemo pažnju da društvene mreže, zaista, pružaju mogućnost da informacije mnogo brže dolaze do korisnika, ali, nažalost, svjedoci smo isto tako da su, pogotovo u vrijeme predizbornih kampanja, postale poligon za iznošenje brojnih manipulacija, bilo da je riječ o politički motivisanim obmanama ili pak nastojanjima interesnih grupa da na taj način realizuju svoje ciljeve - zaključuje se u saopštenju Vlade.