latinica  ћирилица
07/07/2022 |  15:25 ⇒ 20:27 | Autor: TANЈUG

Nadalu pukao mišić, na treninzima skoro da i ne servira

Polufinalista Vimbldona, španski teniser Rafael Nadal, izjavio je da povredu trbušnog mišića vuče već nedjelju dana i da na treninzima gotovo i ne servira kako bi izbjegao bol, prenio je britanski Ekspres.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN) -
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN)

Nadal je juče uspio da prebrodi bol u abdomenu i savlada Tejlora Frica u četvrtfinalu poslije pet setova sa 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (4).

Španska Marka objavila je danas da je popularnom Biku sa Majorke pukao trbušni mišić i da je rascjep na njemu sedam milimetara.

Nadal tvrdi da problem vuče već nedjelju dana i da zbog toga na treninzima gotovo da nije ni servirao kako bi izbjegao bol.

- Vučem ovaj problem gotovo nedjelju dana. Na treninzima gotovo da nisam ni servirao da bih sačuvao zdravlje. Potrebno je da slušam ljude koji znaju. Bar me stopalo ne bolji, ili boli manje, pa me to ne limitira. Nemam razloga da se žalim. Imam sreće, iako imam malo vremena za oporavak od dvije povrede i obje liječim u hodu - izjavio je Nadal.

Španac, koji je ove sezone osvojio Australijan open i Rolan Garos i tako došao do 22 grend slem trofeja, u polufinalu Vimbldona igraće sutra protiv Australijanca Nika Kirjosa.

Nadal i Kirjos dvaput su se sastali na londonskom grend slemu. Kirjos je 2014. slavio u osmini finala sa 3:1 setovima, a Nadal je uzvratio istom mjerom u drugom kolu 2019. godine.