latinica  ћирилица
07/07/2022 |  15:50 ⇒ 17:12 | Autor: SRNA

Fond za saradnju: 3.000 evra za projekat "Spojimo djecu KiM i Srpske" (FOTO)

Fond za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu podržaće sa 350.000 dinara /oko 3.000 evra/ projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", najavio je danas u Novom Sadu direktor Fonda Duško Ćutilo.
Milorad Arlov i Duško Ćutilo - Foto: RTRS
Milorad Arlov i Duško ĆutiloFoto: RTRS

Foto: RTRS- Fond je prepoznao značaj spajanja dece Kosova i Metohije i Republike Srpske pa će ga podržati s 350.000 dinara. U ovom trenutku izuzetno je važno povezivanje dece iz naše južne pokrajine sa decom Srpske - rekao je Ćutilo Srni, poslije sastanka sa predsjednikom banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Miloradom Arlovom.

Foto: RTRS

Ćutilo je dodao da će Fond u narednom periodu razmotriti podršku i drugim aktivnostima Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

- Fond u okviru svojih nadležnosti pruža pomoć ili podršku Srbima u regionu, pa će svakako razmotriti i projekte koje realizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke-  rekao je Ćutilo.

On je čestitao Odboru na svemu plemenitom što su dosad učinili kad je u pitanju spajanje djece Republike Srpske i Kosova i Metohije, ali i na izgradnji Dnevnog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju "Podrži me - 9. januar".

 

Arlov je rekao Srni da Fond prvi put pruža podršku projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", za šta je zahvalio, istakavši da je finansijska podrška dragocjena jer su troškovi veliki.

On je podsjetio da je ove godine projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji je implementiran 10. put, od 21. juna do 2. jula doveo u Srpsku 550 školske djece, prosvjetne radnike, djecu sa poteškoćama u razvoju i njihove roditelje, ukupno 600 gostiju iz južne srpske pokrajine, koji su boravili u 13 gradova Srpske, a na jednodnevnom izletu bila su i srpska djeca iz Gline.

On je najavio da je za 18. avgust planirano da u Kosovskoj Mitrovici bude otvoren veliki Dnevni centar za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju "Podrži me - 9. januar".

Inicijator gradnje Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici upravo je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, a dosad je uloženo više od 300.000 evra. Sredstva je u cjelini obezbijedila Republika Srpska i 298 donatora od kojih je 147 osnovnih i srednjih škola ili oko 100.000 učenika iz Srpske.

Poslije sastanka Arlov je Ćutilu uručio plaketu Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.