latinica  ћирилица
07/07/2022 |  15:50 ⇒ 15:57 | Autor: RTRS

Јovan Јošilo uhapšen u Hrvatskoj

Јovan Јošilo, osumnjičen za organizovani kriminal, koji je u bjekstvu od 6. aprila ove godine, uhapšen je u Hrvatskoj, saznaje RTRS.

Kako saznajemo, MUP Republike Hrvatske je 5. juna ove godine obavijestio Upravu za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske da su istog dana izvršili kontrolu i legitimisanje lica koje im je tom prilikom na uvid pokazalo ličnu kartu Republike Slovenije, u čiju vjerodostojnost su posumnjali, te su od nadležnih organa Republike Slovenije i MUP-a Republike Srpske zatražili dodatne provjere.

Nakon izvršenih provjera i blagovremene razmjene podataka, utvrđeno je da se radi o Јovanu Јošilu, državljaninu Bosne i Hercegovine, koji se nalazi u bjekstvu od 6. aprila, kada su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Republike Srpske (UOTK) izvršili pretres objekata u njegovom vlasništvu.

S Јošilom su uhpšena još dva lica, koja su se s njim nalazila u vozilu.

Nadležni pravosudni organi BiH će u narednom periodu zatražiti izručenje navedenih lica radi suđenja u BiH.

Podsjećamo, 5. aprila su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice izveli potragu za Јošilom, te pretresali lokacije u banjalučkom naselju Starčevica.

U sklopu akcije "Storidž" i "Transporter" pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su tom prilikom uhapsili tri osobe zbog sumnje da su kao pripadnici organizovanih kriminalnih grupa činili krivična djela organizovani kriminal, a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, te pomogli Јošilu da pobjegne iz Banjaluke.