latinica  ћирилица
07/07/2022 |  17:18 | Autor: RTRS

Izvođačima radova u šumarstvu više od četiri miliona KM

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske danas je u Banjaluci odobrio isplatu od 4.122.000 KM za potrebe sufinansiranja uvećanih troškova izvođenja radova privrednim subjektima koji pružaju usluge izvođenja radova u šumarstvu.
Kompenzacioni fond Republike Srpske - Foto: RTRS
Kompenzacioni fond Republike SrpskeFoto: RTRS

Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog izvođača radova u šumarstvu donijeti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a u vezi sa dostavljenim mjesečnim izvještajima o izvršenim radovima Јavnog preduzeća "Šume Republike Srpske", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Odluka je donesena nakon što se Upravni odbor Kompenzacionog fonda upoznao sa Informacijom o potrebi sufinansiranja proizvodnje u Јavnom preduzeću šumarstva "Šume Republike Srpske" u periodu od 1. jula do 31. decembra.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda je u vezi s tim zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za podršku finasiranja proizvodnje u šumarstvu, a radi ublažavanja posljedica izazvanih pandemijom virusa korona i globalnih poremećaja na tržištu uzrokovanih pojavom inflacije u ovoj godini.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda prihvatio je Informaciju o potrebi obezbjeđenja finansijskih sredstava za nabavku dijela medicinske opreme za elektrofiziologiju srca u Bolnica "Sveti Vračevi", te je za ove potrebe odobrio isplatu ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi od 350.000 KM /uračunat PDV/.

Kompenzacioni fond danas je prihvatio i Informaciju o potrebi obezbjeđenja finansijskih sredstava Medicinskom fakultetu Foča za nabavku "CBCT 3D" aparata za radiografisanje u Specijalističkom centru za stomatologiju, te za ove potrebe odobrio isplatu ovoj visokoškolskoj ustanovi od 114.000 KM /uračunat PDV/.

Na današnjoj sjednici Upravni odbor Kompenzacionog fonda usvojio je Zahtjev za obezbjeđenje sredstava za isplatu plata radnicima Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka, te je za ovu svrhu odobrio isplatu 50.000 KM.