latinica  ћирилица
15/07/2022 |  07:37 ⇒ 07:37 | Autor: SRNA

Odvijanje saobraćaja redovno

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, a na graničnim prelazima ne čeka se duže od 20 do 30 minuta, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Kraći zastoji ili sporiji prolaza su mogući na dionicama na kojima se izvode radovi i gdje prolazak vozila reguliše saobraćajna signalizacija.

U mjestu Strojnice, na regionalnom putu Šipovo-Novo Selo, prema Kupresu, danas će zbog miniranja stijenskog materijala, od 11.30 do 14.30 časova, potpuno biti obustavljen saobraćaj.

Radovi se izvode na putevima Stari Majdan-Banjaluka, Doboj-Rudanka, Bakračuša-Nevesinje, Prijedor-Stara Rijeka, Ivanjska-Šargovac, Prijedor-Kozarac, Čelinac-Kotor Varoš, Teslić-Podjezera, Čelinac-Ukrina i i Јezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, pa su i na tim pravcima aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na regionalnim putnim pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja zbog deminerskih radova dolazi na dionici Miljevina-Brodu na Drini, u mjestu Izbišno, opština Foča, Brod-Odžak, u mjestima Poloj i Liješće, Šamac-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, te mjestu Gornji Božinci na putu Polje-Podnovlje.

Vangabaritni prevoz ovih i narednih dana kreće se putnim pravcima: granični prelaz Šamac-Brčko-Bijeljina-Zvornik-Vlasenica-Sokolac-Rogatica-Goražde, granični prelaz Vardište-Goražde, Kotor Varoš-auto-put-granični prelaz Gradiška, granični prelaz Banj Brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača, Istočno Sarajevo-Pale-Sokolac-Vlasenica-Milići-Podravanje, Podveležje-Nevesinje-Gacko, Stanić Rijeka-Derventa-granični prevoz Brod, Ugljevik-Banj Brdo-Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka-Prijedor-Koprivna na granici sa FBiH, Karuše-Stanić Rijeka i Banj Brdo-Ugljevik-granični prelaz Rača.

U FBiH na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac /dionica Ripač-Dubovsko/ danas će od 10.00 do 11.00, 13.00 do 14.00 i od 16.00 do 17.00 časova biti obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug, saobraćaj se odvija preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na dionici magistralnog puta Cerik-pijaca "Arizona" radnim danima od 8.00 do 16.00 časova na snazi su polučasovne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Radovi se izvode i putevima Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/, Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Bihać-Bosanski Petrovac /Ripač-Dubovsko/ i Šamac-Orašje /Grebnice-Bazik/.