latinica  ћирилица
15/07/2022 |  13:15 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Proizvodni program TR Bratunac predstavljen Okoliću i Veselom (VIDEO)

Tehnički remont Bratunac uglavnom je izvozno orjentisan, a mogao bi više da proizvodi i za domaće tržište. Prekretnica bi mogla biti posjeta zamjenika ministra Mirka Okolića, predstavnika Oružanih snaga i komandanta EUFOR-a general-majora Antona Veselija. Razgovarano je o mogućnostima saradnje i korišćenja Remontovog programa za potrebe Oružanih snaga
TRZ Bratunac - Foto: RTRS
TRZ BratunacFoto: RTRS

Vlasnik kompanije Slaven Ristić sa saradnicima predstavio je danas gostima proizvode ove kompanije.

Ristić je rekao da je kompanija prezentovala svoje osnovne proizvode, prije svega multifunkcionalna borbeno vozilo despot i vihor.

- Ta borbena vozila su razvijena i proizvedena u našoj kompaniji i veoma su interesantna za tržište. Već je 15 despota u službi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i izvanredno su se pokazali i to povećava interesovanje za tim vozilima - kaže Ristić.

Okolić je rekao da do sada nije bilo nikakve saradnje Ministarstva odbrane i Eufora sa ovom firmom i istakao da je ova posjeta prekretnica koja treba da omogući tu saradnju.

- Ocijenjeno je da saradnja ministarstva sa namjenskom industrijom i međusobna saradnja namjenskih firmi nije na potrebnom nivou. Za BiH je bitna ta saradnja jer namjenska industrija može da proizvede mnogo više za domaće tržište, ali uz našu pomoć, i za izvoz - naglasio je Okolić.

On kaže da namjenska industrija uz podršku Ministarstva može da proizvodi znatno više i da time uplaćuje i veća sredstva u budžet koji koriste Oružane snage BiH.

Veseli je zahvalio za prijem rekavši da ova posjeta ne predstavlja kontrolu proizvodnje.

- Zanimljivo je ovdje čuti jednu uspješnu priču. Kao dio naše saradnje sa Oružanim snagama BiH željeli smo da vidimo ovu firmu i mogućnosti njenog razvoja i doprinosa razvoju cijele zelje. Želimo ostvariti saradnju koja bi dovela do uspjeha ove kompanije što bi koristilo cijeloj zajednici - poručio je Veseli istakavši da će biti još posjeta u cilju uspješnije i konkretnije saradnje.