latinica  ћирилица
17/07/2022 |  10:39 ⇒ 11:09 | Autor: SRNA

Vulin: Svi zvaničnici Hrvatske od danas pod posebnim režimom kontrole u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će od danas svi funkcioneri Hrvatske biti stavljeni na poseban režim kontrole, a nosioci službenih ili diplomatskih pasoša moraće posebno da najave i obrazlože svoju posjetu ili prolazak kroz Srbiju.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

Vulin je, komentarišući odluku hrvatske Vlade da zabrani predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da posjeti Јasenovac, rekao da će ovo važiti dok je on ministar policije Srbije ili dok Hrvatska ne počne da se ponaša kao da nije NDH, saopšteno je iz MUP Srbije.

- Odlukom ustaške Vlade Andreja Plenkovića predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabranjeno da posjeti Јasenovac. Aleksandru Vučiću, unuku jasenovačke žrtve nije dozvoljeno da se pokloni uspomeni na stotine hiljada zaklanih Srba, Јevreja i Roma. Predsedniku Srbije nije dozvoljeno da obiđe najveće srpsko stratište. Ustaše danas, članice EU, ne vole da ih se podseća koliko su dece poklali - rekao je Vulin.

Zagrebački Јutarnji list jutros je objavio da je predsjedniku Srbije zabranjeno da dođe u privatnu posjetu Јasenovcu i položi cvijeće.