latinica  ћирилица
17/07/2022 |  15:09 ⇒ 15:09 | Autor: SRNA

Selak: Hrvatska pokazala da nema namjeru da bude dio rješenja

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak istakao je da se hrvatska Vlada zabranom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da posjeti Јasenovac propisno osramotila, sama sebi nanijela štetu i pokazala da nema namjeru da bude dio rješenja.
Goran Selak - Foto: RTRS
Goran SelakFoto: RTRS

- Ima mnogo toga što može da se desi kao odgovor na takvo ponašanje, ali pravo pitanje je da li takvo ponašanje zaslužuje diplomatski odgovor. Sa onima koji slave etničko čišćenje i zabranjuju predsjedniku Srbije posjetu Јasenovcu, zaista nema mnogo tema za razgovor - poručio je Selak, koji je danas u Beogradu prisustvovao obilježavanju 14 godina od osnivanja Pokreta socijalista.

Obraćajući se prisutnima, Selak je rekao da, iako mnogi iz okruženja ne žele da vide Srbiju kao najjaču zemlju i lidera Balkana, Srbija to svakako jeste, na ponos svih građana Srbije, a posebno nas iz Republike Srpske, saopšteno je iz SPS-a.

- Do sada se Srbija zaštitnički odnosila prema svim Srbima i u teškim vremenima uspjela je da se izdigne, izgradi i osnaži - rekao je Selak i dodao da se u budućnosti očekuje još obuhvatnija saradnja Srpske i Srbije.