latinica  ћирилица
17/07/2022 |  15:13 ⇒ 15:13 | Autor: SRNA

Nešić: Nijedna zabrana neće poništiti podsjetnike na ustaške zločine

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić smatra da je odluka hrvatske Vlade kojom se zabranjuje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da posjeti Јasenovac skandalozna i neoprostiva.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Hrvatska treba da zna da su logori za djecu, pokrštavanja i jame vječni "podsjetnici" zločina koje je Nezavisna država Hrvatska počinila i da nijedna zabrana neće to obrisati niti poništiti - poručio je Nešić.

On je naveo da predsjednik Vučić, kao i ogroman dio srpskog naroda, pamti žrtve srpskih porodica i sunarodnika koje su počinile snage NDH, a Јasenovac je simbol svih tih stratišta.

Nešić je dodao i da Hrvatska takođe treba da zna da je ovim činom pokazala na djelu vezu Јasenovca i akcije "Oluja", saopšteno je iz DNS-a.

- Bez obzira koliko se trudi da odagna strahove srpskog naroda sada je ogolila suštinu - da srpski narod mora biti spreman na odbranu i žrtvu jer uvijek mu se mogu ponoviti Јasenovac i "Oluja" na svim teritorijama koje su nekad bile u NDH - rekao je Nešić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je danas da posjeti Јasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti nisu dozvolile ulazak u tu zemlju.