latinica  ћирилица
20/07/2022 |  09:37 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

Gujonu Plaketa Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji (FOTO/VIDEO)

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas u Beogradu direktoru Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arnou Gujonu Plaketu Odbora u znak zahvalnosti i priznanja.
Arlov-Gujon - Foto: RTRS
Arlov-GujonFoto: RTRS

Arlov je rekao da Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Plaketom izražava zahvalnost i priznanje ovoj visokoj instituciji Vlade Srbije i njenom direktoru Arnou Gujonu sa željom za nastavak saradnje.

Naveo je da Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu u okviru svojih redovnih projekata već sedam godina pomaže projekat Odbora "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

On je napomenuo da je u posljednjih deset projekata sa Kosova i Metohije u 36 gradova i opština Republike Srpske boravilo više od 5.500 srpske školske djece, oko 600 prosvjetnih radnika, oko 250 djece i mladih s poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice.

- Tu su i prosvjetni radnici i djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me", za koje smo izgradili dnevni centar. A ove godine prvi put su bila srpska djeca sa Banije i Gline - rekao je Arlov.

On je dodao da će zamoliti Gujona da, ako je Uprava u mogućnosti, pomogne Odboru u opremanju dnevnog centra "Podrži me - 9. januar", koji je izgrađen i za šta je urošeno više od 300.000 i u toku je opremanje.

Foto: RTRS

Gujon je rekao da mu je drago što je kao direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu primio zahvalnicu, zbog podrške koju uprava dugi niz godina pruža banjalučkom Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji.

On je dodao da Odbor i Arlov rade izuzetan posao gotovo 15 godina, a to je, pored same humanitarne pomoći na Kosovu i Metohiji, povezivanje Srba sa Kosova i Metohije sa Srbima iz Republike Srpske.