latinica  ћирилица
20/07/2022 |  13:53 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Uspješna saradnja UKC-a Srpske i Onkocentra iz Sankt Peterburga (VIDEO)

Onkološki hirurzi iz Onkocentra iz Sankt Peterburga boravili su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.
Uspješna saradnja UKC-a Srpske i Onkocentra iz Sankt Peterburga  (Foto: facebook.com/UKCRS) -
Uspješna saradnja UKC-a Srpske i Onkocentra iz Sankt Peterburga (Foto: facebook.com/UKCRS)

Gošće iz Rusije učestvovale su u edukativnim radionicama, čime je nastavljena kontinuirana medicinska edukacija i međunarodna saradnja dvije zdravstvene ustanove, kao i razmjena iskustava u dijagnostikovanju, liječenju i hirurškom zbrinjavanju onkoloških oboljenja.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da boravak ruskih doktora pokazuje da je UKC jedna od najvećih internacionalnih zdravstvenih institucija u BiH.

- Trenutno je više od 30 ljekara iz UKC-a na edukaciji u inostranstvu, a proteklih dana u UKC-u boravili su eminentni stručnjaci iz Rusije radi razmjene iskustava i usvajanja novih znanja - rekao je Đajić.

Onkološki hirurg, specijalista za tumore vrata i glave iz Sankt Peterburga Marija Magomedovna Ismailova rekla je da se nastavlja bliska saradnja Onkocentra iz Sankt Peterburga i UKC-a Republike Srpske koja traje od 2018. godine.

- Predstoji nam razmjena toplih odnosa naših naroda i stečenih iskustava kliničkih centara - istakla je Ismailova koja je u UKC-u boravila sa medicinskom sestrom - anestetičarom Lidijom Vladimirovnom Osipovom.