latinica  ћирилица
20/07/2022 |  21:23 ⇒ 22:22 | Autor: RTRS

Kovačević: Ne bojim se zatvora i nastaviću da govorim u ime srpskog naroda (VIDEO)

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević, gostujući u Teleringu, rekao je da će nastaviti govoriti u ime srpskog naroda.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Na pitanje plaši li se zatvora, budući da je nakon izjave da se u Srebrenici nije desio genocid pozivan u Tužilaštvo BiH, Kovačević odgovara - nemam nijedan razlog da se plašim, jer nisam prekršio zakon.

- Šokantna je bila reakcija iz FBiH kada su ljudi iz Tužilaštva rekli da neće da vode istragu protiv mene. Oni su ustanovili da nisam nikoga želio da uvrijedim, niti da sam želio da širim mržnju - naveo je Kovačević.

Istakao je da su određeni mediji Federacije pisali da trebaju da dobije blažu kaznu od šest mjeseci.

- Na koji način ću se ja bojati zatvora ako sam na dan kada je Valentin Incko namtenuo taj zakon otišao na Trg Krajine u Banjaluci i rekao šta mislim o tome i poslije otišao u Sarajevo i sve to ponovio. Ne, ja se ne bojim zatvora i spreman sa platim cijenu govoreći istinu i ono šta srpski narod misli - naveo je Kovačević. 

Kovačević je rekao da se i u istoriji predstavnici srpskog naroda nisi bojali da kažu istinu.

- Nisu se bojali da se bore slobodu i da kažu šta srpski narod misli i da to plate životom. Ako trebam da pazim šta ću da govorim u ime svog naroda, onda ne treba da radim ovaj posao - rekao je Kovačević.