latinica  ћирилица
29/07/2022 |  14:27 ⇒ 14:28 | Autor: TANЈUG

DŽoni Dep prodao kolekciju portreta za tri miliona funti

Slavni holivudski glumac DŽoni Dep prodao je portrete iz svoje debitantske umjetničke kolekcije u rekordnom roku, čime je zaradio tri miliona funti za samo nekoliko sati, prenio je Bi-Bi-SI.
DŽoni Dep (Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT) -
DŽoni Dep (Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT)

Prodaja portreta organizovana je u londonskoj dvorani Castle Fine Art, a bilo je izloženo 780 komada, koji su prodati za svega nekoliko sati, neposredno poslije objavljivanja početka prodaje na Instagramu.

Dep je u umjetničku kolekciju "Prijatelji i heroji" uvrstio ljude koji su ga inspirisali tokom karijere, tako da su se ovdje našli portreti gitariste Rolingstonsa Kita Ričardsa, holivudske dive Elizabet Tejlor, Oskarovca Al Paćina, kao i kultnog kantautora Boba Dilana.

- Oduvijek sam koristio umjetnost kao način da iskažem svoja osjećanja, a ovo sam uradio da iskažem zahvalnost ljudima koji mi najviše znače, mojoj porodici, prijateljima, kao i ljudima kojima sam se oduvijek divio - rekao je Dep.

U saopštenju za javnost, galerija je istakla da je glumčeva kolekcija "na raskrsnici pop-arta i ulične umjetnosti".

Podsjećanja radi, prodaja portreta je uslijedila nakon završetka sudskog procesa između DŽoni Depa i njegove bivše supruge Amber Herd, kada je osuđena za klevetu.