latinica  ћирилица
29/07/2022 |  19:50 ⇒ 20:38 | Autor: RTRS

Mitrović: Most u Gradišci će omogućiti razvoj Srpske

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je da je most na Savi u Gradišci veliki i ozbiljan projekat koji će omogućiti da Republika Srpska ima putnu konekciju sa Srbijom preko Hrvatske, te da će omogućiti njen dalji razvoj.
Vojin Mitrović - Foto: RTRS
Vojin MitrovićFoto: RTRS

Mitrović je rekao da će ovaj most saobraćajno rasteretiti Gradišku, te obezbijediti povezivanje Srpske i BiH sa EU i zapadnim Balkanom.

- Ovaj most omogućiće razvoj ovih krajeva, ali i Srpske i BiH - istakao je Mitrović tokom obraćanja u Gradišci gdje je danas svečano ozvaničen završetak izgradnje mosta preko rijeke Save kod Gradiške.

Mitrović je rekao da je otvaranje ovog mosta poruka prijateljstva poslata prema Hrvatskoj.

Državni sekretar u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Tomislav Mihotić rekao je da je za Hrvatsku važno otvaranje ovog mosta nakon otvaranja Pelješkog mosta.

- Otvaranje ovog mosta za nas je izuzetno zadovoljstvo jer donosi prosperitet i ekonomski razvoj i razmjenu. Nadamo se da će se ovim mostom ljudi povezivati i ekonomski sarađivati u obje zemlje - BiH, Hrvatske i šire. Sve ovo donosi nove vrijednosti u našoj saradnji - istakao je Mihotić.

Šef Sektora za kooperacije u Delegaciji EU u BiH Stefano Elero rekao je da će most na Savi kod Gradiške omogućiti brojne prednosti ovdašnjim građanima, ekonomiji, ali i cijelom regionu i EU.

U Gradišci je danas svečano ozvaničen završetak izgradnje mosta preko rijeke Save kod Gradiške čija je procijenjena vrijednost 19,54 miliona evra, a doprinijeće bržem, sigurnijem i lakšem transportu robe i ljudi, te privrednom razvoju Republike Srpske.