latinica  ћирилица
30/07/2022 |  11:26 ⇒ 11:28 | Autor: SRNA

Druge večeri na DŽez festivalu na Zelenkovcu bilo sjajno

Druge večeri na 22. džez festivalu na Zelenkovcu nastupili su bendovi "Embrio" iz Njemačke, "In momento" iz Holandije i "Kanton šest" iz Skoplja.
Zelenkovac - Foto: RTRS
ZelenkovacFoto: RTRS

Organizator Boro Јanković rekao je Srni da je sinoć bilo sjajno, te da iz opravdanih razloga nije nastupio samo bend "Projekt" iz Pančeva, kako je bilo najavljeno.

- Imali smo sinoć tri benda, bili su fantastični, ambijent dobar, svirke dobre, bilo je dosta posjetilaca, kako domaćih, tako i stranaca - istakao je Јanković.

Večeras će nastupiti "Milan Petrović kvartet" iz Beograda, "Lolita" iz Ljubljane i "Ipio Pajo" iz Njemačke, a festival se završava sutra, nastupom banjalučkog "Kajtez end Ganga".

Internacionalni DŽez festival na Zelenkovcu kod Mrkonjić Grada počeo je u četvrtak uveče nastupom benda "Kris Ekman trio" iz SAD, Akustičnog ansambla "Klo Klo" iz Novog Sada i internacionalnog sastava "Sonas end Nimf".

Pokrovitelji DŽez festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, opština Mrkonjić Grad, Ambasada SAD u Sarajevu i "Јelen pivo".