latinica  ћирилица
31/07/2022 |  09:22 ⇒ 14:28 | Autor: RTRS

Pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima

Na nekoliko graničnih prelaza bilježi se pojačan intenzitet saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Granični prelaz Gradiška (Foto: ams-rs.com) -
Granični prelaz Gradiška (Foto: ams-rs.com)

Auto-moto savez savjetuje vozačima da, zbog velikih gužvi, izbjegavaju granični prelaz Deleuša i preorijentišu se na Klobuk ili Krstac.

- Napominjemo da je na graničnim prelazima pojačan intenzitet saobraćaja, a situacija sa čekanjima na prelazak granice izuzetno promjenljiva - naveli su iz AMS.

Trenutno je na graničnim prelazima Hum, Zupci, Doljani, Izačić, Gabela Polje i Prisika pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH, a na prelazima Velika Kladuša, Gradiška i Deleuša u oba smjera.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i duž riječnih tokova.

Velike gužve na graničnim prelazima u Srbiji zabilježene su i danas, pa vozači na prelazak srpsko-mađarske granice na Horgošu čekaju i po devet časova, dok se u Batrovcima, na granici sa Hrvatskom, čeka po sedam.

Nešto kraće se čeka na Preševu, gdje se vozači u prelasku granice između Srbije i Sjeverne Makedonije, u prosjeku zadržavaju po 90 minuta, prenosi RTS.

Zadržavanja na Gostunu, prelazu između Srbije i Crne Gore, traju do 30 minuta, a na Gradini, na izlazu iz Srbije prema Bugarskoj, do 40 minuta.

Procjenjuje se da će kroz Srbiju ovog vikenda proći oko 800.000 vozila.