latinica  ћирилица
31/07/2022 |  15:05 ⇒ 21:18 | Autor: SRNA

Mihajlović: Priština pokušava da destabilizuje region

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je da Priština jednostranim potezima ko zna koji put pokušava da destabilizuje region, u kojem stabilnost može da se sačuva samo putem dijaloga, kompromisa i spremnošću na saradnju s ciljem bolje budućnosti svih građana.
Zorana Mihajlović (foto:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC) -
Zorana Mihajlović (foto:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC)

Prema njenim riječima, Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić čine sve da očuvaju mir i stabilnost u regionu, iako je to veoma teško, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

- Problem je što prištinski političari na umu imaju neke druge interese, koji su suprotni interesima svih ljudi koji žive na ovim prostorima, bez obzira na nacionalnost - navela je Mihajlovićeva.

Ona je ukazala da potezi koje vuče Priština mogu da nanesu samo štetu i da vode u to da region, umjesto da bude prepoznat po ekonomskom razvoju, postane izvor novih kriza i nestabilnosti, što znači i zaustavljanje razvoja i dalji odlazak ljudi.

- Bez obzira na sve pritiske i provokacije, Srbija je uvijek bila i biće uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i nastaviće da traga za održivim rješenjima - rekla je Mihajlovićeva