latinica  ћирилица
31/07/2022 |  17:05 ⇒ 01/08/2022 | 11:49 | Autor: RTRS

Veliki požar u Bijeljini pod kontrolom (FOTO/VIDEO)

Požar koji je danas izbio u fabrici za impregnaciju drveta "Meridijana" u selu Brodac kod Bijeljine stavljen je pod kontrolu.
Veliki požar u Bijeljini pod kontrolom - Foto: RTRS
Veliki požar u Bijeljini pod kontrolomFoto: RTRS

Sve raspoložive ekipe Teritorijalne vatrogasne i spasilačke jedinice Bijeljina, Civilne zaštite kao i vatrogasci iz Bijeljine i susjednih opština gasili su požar.

Na svu sreću nije bilo povrijeđenih, a naknadno će se utvrditi šta je uzrok požara i kolika je materijalna šteta.

Iako je požar stavljen pod kontrolu još uvijek se može vidjeti u krugu ovoga preduzeća gdje je došlo do zapaljena bazena sa hemikalijama koje se koristi za impregnaciju bandera i željezničkih pragova.

Na terenu je oko 40 vatrogasaca. Ekipi vatrogasaca iz Bijeljine pridružili su se vatrogasci iz Ugljevika, Lopara i Brčkog koji rade na potpunom gašenju požara.

Odmah po dobijanjhu dojave o izbijanju požara u 12.44 minuta na lice mjesta upućena su dva vatrogasna vozila i šest vatrogasaca. Pošto je požar zahvatio veću količinu impregniranog drveta bilo je neophodno pojačanje.

- Najveći problem nam je vjetar, ali mogu da pohvalim vatrogasce, koji se nadljudskim naporom bore, Uspjeli samoda presječemo širenje požara, kako mi kažemo da lokalizujemo požar. Sada štitimo jedan industrijski pogon gdje se nalazi veća količina ulja, da ne bi se to zapalilo. Radi se o izuzetno opasnim materijama. Gasili smo i dio pjenilom, za sada gasimo vodom, a kada još ovaj dio požara ugasimo onda ćemo upotrebiti pjenilo da potpuno likvidiramo požar - rekao je Dejan Balorda zamjenik starješine teritorijalno Vatrogasne spasiličke jedinice Bijeljina.

Podsjećamo, iz Gradske uprave Bijeljina je saopšteno da nema potrebe za uznemiravanjem, ali je stanovništvo pozvano da prati stanje i da, u slučaju da osjete neprijatan miris, zatvore prozore kuća i da ne borave na otvorenom.

Foto: RTRS