latinica  ћирилица
31/07/2022 |  20:05 ⇒ 23:24 | Autor: RTRS

Sava Milojević iz Bileće najmlađi doktor medicine u Srpskoj (VIDEO)

Sa samo 24 godine, Sava Milojević iz Bileće, najmlađi je doktor medicine u Republici Srpskoj, i jedan od dvanaest najboljih studenata medicine.
Sava Milojević - Foto: RTRS
Sava MilojevićFoto: RTRS

Mlad, obrazovan i ambiciozan, odlučan je da karijeru gradi u Hercegovini.

Sava je u startu imao svoj cilj - dati sve od sebe, završiti fakultet u roku i vratiti se u svoju Bileću. Uradio je to brže nego što je i sam očekivao.

Već u julskom roku šesta godina Medicinskog fakulteta u Foči bila je kristalno čista, a njegov indeks pun desetki. Zvuči nevjerovatno, ali ovaj mladić nijednoga dana nije bio apsolvent.

Sava je ponikao u skromnoj bilećkoj porodici, koja bi, priznaje, teško mogla doškolovati njega i brata. Ta činjenica dala mu je dodatnu snagu da istraje u namjeri. Kao nagrada, u drugoj godini medicine dokazao se kao najbolji student, i ostvario stipendije sa kojima je sam sebi omogućio materijalnu studentsku sigurnost.

Briljantan na ispitima, medicinu je, ovaj Bilećanin, završio sa prosječnom ocjenom 9,7. Da će se sve uloženo na kraju isplatiti potvrđuje i to da će od avgusta indeks u rukama zamijeniti radnom knjižicom. Sava je oličenje mudrosti i upornosti, bez kojih se ne može biti najbolji.

Baš zato odlučan je u namjeri da ostane u svojoj Hercegovini i tu izgradi budućnost. Ono što je sigurno - sa ovakvom omladinom Srpska ima sigurnu budućnost.