latinica  ћирилица
31/07/2022 |  22:22 ⇒ 01/08/2022 | 10:14 | Autor: TANЈUG

Brnabić: Sve što vidimo je rezultat unilateralnih poteza Kurtija

Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu na Kosovu i Metohiji, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić i poručila da sve što vidimo je rezultat unilateralnih poteza Aljbina Kurtija.
Ana Brnabić (foto:  TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr) -
Ana Brnabić (foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr)

- Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu, Srbi na KiM nisu učinili apsolutno ništa da izazovu ovo što danas vidimo. Upravo suprotno, ovo je epilog višegodišnjeg maltretiranja Srba na KiM i nepoštovanja međunarodnih sporazuma -  rekla je Brnabić u izjavi za Tanjug.

Premijerka Srbije je kazala da predsjednik Aleksandar Vučić i Srbija pozivaju na mir, stabilnost, povezivanje i saradnju, a Aljbin Kurti je, ističe, sramota današnjeg Balkana.

- Kurti je čovjek čija je jedina politika stalno nasilje i stalne provokacije. Kurti je taj koji je doveo stvari do ove tačke - ukidanjem prava glasa Srbima, zabranom održavanja izbora na teritoriji KiM, nepoštovanjem Briselskog sporazuma i otvorenim priznanjem da Priština nikada neće implementirati Briselski sporazum, kao i namjerno pogrešnim i selektivnim tumačenjem starih sporazuma - navela je Brnabićeva.