latinica  ћирилица
01/08/2022 |  08:17 ⇒ 11:18 | Autor: RTRS

Rakočević: Srbi na Kosovu i Metohiji dovedeni do zida (VIDEO)

Na sjeveru Kosova i Metohije jutros je manje tenzije u odnosu na juče, Srbi koji žive južno već su prošli kroz ovo neprijatno i ponižavajuće iskustvo, odnosno oduzimanje dokumenata i tablica, rekao je za RTRS Živojin Rakočević, predsjednik Udruženja novinara Srbije.
Živojin Rakočević (foto: uns.org.rs) -
Živojin Rakočević (foto: uns.org.rs)

Rakočević je istakao da ova situacija pokazuje da će se "za jedno parče lima na automobilu uključiti sve svjetske sile", odnosno da svaki put kada nastane haos na Kosovu i Metohiji, dođe do pregovora, ali da poslije tih pregovora, u koje se uključe velike sile, Srbi gube svoja prava.

On je naglasio da su Srbi na Kosovu i Metohiji dovedeni do zida i da nemaju više šta da daju, jer, kako je rekao, žive na minimumu ljudskih prava i svako novo oduzimanje bilo čega, čak i simbolično, izaziva nove napetosti i mogućnost sukoba, što je jako loše i fatalno za ovaj prostor.

- Mi smo u proteklih 20 godina izgubili sva prava i ovo su posljednji ostaci onoga što mi želimo - neku vrstu slobode koja pripada nama, koja nije albanska - naglasio je Rakočević.