latinica  ћирилица
01/08/2022 |  18:05 ⇒ 18:07 | Autor: SRNA

Topić: Cijene karata među najskupljim u regionu

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić tvrdi da su cijene karata u gradskom prevozu u grau su među najskupljim u regionu, a da je za to odgovoran gradonačelnik Draško Stanivuković.
Gradski prevoz u Banjaluci - Foto: RTRS
Gradski prevoz u BanjaluciFoto: RTRS

- Cijene karata u okruženju iz dana u dan pojeftinjuju, dok u Banjaluci, na prijedog gradonačelnika, poskupljuju - rekao je Topić novinarima u Banjaluci, te izrazio nadu da će građani na sljedećim izborima imati priliku da poprave.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske Neven Stanić rekao je da su odbornici ove stranke glasali za poskupljenje karata upravo da se pokaže politika gradonačelnika, da ono što je obećavao ne može da ispuni.

- Sva njegova obećanja su pala u vodu jer je predložio povećanje cijene karata i mi nismo željeli da opstruišemo takvu odluku već da dokažemo da je Banjaluka najskuplja u regionu kada je riječ o cijeni karata u gradskom i prigradskom prevozu - naglasio je Stanić.

U Banjaluci je od danas skuplji javni gradski i prigradski prevoz.

Prema novom cjenovniku, pojedinačna karta košta 2,30 KM i skuplja je za pola KM, radnička gradska mjesečna karta je 57 KM, dok je jedinstvena radnička mjesečna karta 78 KM.

Mjesečna karta za studente i đake košta 39 KM, dok će djeca poginulih boraca koji pohađaju srednju školu i fakultet, kao i lica sa invaliditetom prve i druge kategorije plaćati 17 KM.

Za jedinstvenu mjesečnu kartu studenti će platiti 51 KM, a penzionere će koštati 28 KM.

Kada je riječ o prigradskom prevozu, pojedinačna karta u jednom smjeru iznosi 2,30 KM, a na relacijama dužim od 10 do 15 kilometara košta 3,5 KM.

Skupština grada Banjaluka je na sjednici 19. jula usvojila novi cjenovnik, a za koji je glasalo 16 odbornika /PDP, DEMOS, Ujedinjena Srpska, Socijalistička partija Srpske, jedan odbornik Socijalističke partije/, dok je šest odbornika SNSD-a bilo uzdržano.