latinica  ћирилица
01/08/2022 |  18:10 ⇒ 18:36 | Autor: SRNA

Kancelarija za KiM: Albanci se vozili kroz Brbovac sa zastavama terorističke tzv. OVK

Grupa Albanaca provozala se danas kroz mješovito srpsko naselje Vrbovac u opštini Vitina sa zastavama terorističke tzv. OVK, uz zvuke sirena, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.
Kancelarija za KiM (Foto: Kancelarija za KiM) -
Kancelarija za KiM (Foto: Kancelarija za KiM)

Iz Kancelarije napominju da do novog etnički motivisanog incidenta dolazi u danu kada je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti pokušao da sprovede u djelo protivpravne i jednostrane poteze kojima je direktno udario na Srbe na Kosovu i Metohiji.

- Nažalost, događa se ono na šta Kancelarija za Kosovo i Metohiju svakodnevno upozorava, a to je da neodgovorni i jednostrani antisrpski potezi i retorika Kurtija direktno generišu napade na Srbe koji žive južno od Ibra - navode iz Kancelarije.

Tome u prilog svjedoči i incident u Vrbovcu čiji je cilj da zaplaši, onespokoji Srbe u mješovitoj sredini, a i, kako se ističe, predstavlja i opasnu prijetnju preostalom življu.

- Dok se Srbima na Kosovu i Metohiji brani čak i da nose majice sa porukama "Nema predaje", dotle Albanci u pokrajini divljaju sa zastavama terorističke UČK i za to niko ne snosi sankcije - zaključeno je u saopštenju.