latinica  ћирилица
02/08/2022 |  09:02 ⇒ 11:32 | Autor: RTRS

Promocija potencijala Srpske u Rusiji

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske otputovala je u Rusiju, gdje će tokom narednih nekoliko dana održati nekoliko sastanaka u Moskvi i Nižnjem Novgorodu sa predstavnicima Privredne komore Rusije, Privredne komore Nižnjeg Novgoroda i brojnim ruskim privrednicima.
IRB RS - Foto: RTRS
IRB RSFoto: RTRS

Delegacija IRB-a Srpske, na čelu sa vršiocem dužnosti direktora Draženom Vrhovcem, ovim aktivnostima nastavlja sa intenzivnom promocijom investicionih profila Republike Srpske i njenih opština i gradova, saopšteno je iz IRB-a Srpske.

Tokom posjete, planirani su i zvanični sastanci sa rukovodstvom oblasti Nižnjeg Novgoroda.

Ruskim privrednicima i investitorima biće predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i kapitalni projekti Republike Srpske, opština i gradova, kao i aktivnosti koje IRB Srpske sprovodi na snažnoj promociji potencijala Republike Srpske.

- Cilj tih aktivnosti je veći priliv kvalitetnih direktnih stranih ulaganja u Republiku Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da su u okviru ovih aktivnosti predstavnici IRB-a u junu boravili u Beču, gdje su investicione mogućnosti predstavljene uglednim austrijskim privrednicima i predstavnicima poslovne dijaspore.

- Nakon posjete Beču, Republiku Srpsku su već posjetile dvije grupe zainteresovanih austrijskih investitora - navodi se u saopštenju.

Ključni događaj u promociji investicionih profila Republike Srpske biće održan početkom septembra na Drugoj investicionoj konferenciji "Invest Srpska 2022", koja će okupiti domaće i strane investitore, poslovnu i naučnu zajednicu, te donosioce odluka na različitim nivoima vlasti Srpske i regiona.

Konferencija će u potpunosti biti posvećena direktnim investicijama u Republiku Srpsku.

IRB Srpske će učestvovati i na Međunarodnom sajmu u Solunu, od 10. do 18. septembra, s ciljem predstavljanja potencijala Republike Srpske, njenih opština i gradova privrednicima i organizacijama iz Grčke, kao i potencijalnim investitorima iz drugih zemalja.

- Namjera kojom smo se vodili prilikom kreiranja investicionih profila Republike Srpske, kao i naših opština i gradova, bila je da na jednom mjestu kompletiramo sve privredne potencijale Republike i olakšamo pristup informacijama zainteresovanim investitorima - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će investicioni profili, koji će biti predstavljeni na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mjestu gdje postoji šansa za kvalitetnu promociju Republike Srpske, biti dostupni i na engleskom jeziku, te da je u planu prevod i na druge strane jezike.