latinica  ћирилица
02/08/2022 |  11:42 ⇒ 11:42 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Izetbegović nastavlja da huška i podiže tenzije

Šefica Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da lider SDA Bakir Izetbegović nastavlja sa huškačkim izjavama i podiže tenzije i u ovom slučaju, okrivljujući Srbiju, pa i Rusiju za sva nepovoljna dešavanja i nemire u Evropi.
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

- To je klasično izvrtanje teza i činjenica, a na krilima ove aktuelne rusofobije pogotovo izražene u zapadnom svijetu i tu pokušava prikačiti i nakalemiti srbofobiju kako bi izdejstvovao povoljnu poziciju za svoje političke ciljeve, a to su unitarna i islamistička država - istakla je Bursaćeva.

Ona je konstatovala da to nije ništa novo od njega, ali da je to svakako još jedan poziv za srpsko jedinstvo i srpski oprez pogotovo u "ovim kriznim vremenima".

- Zbog ovakvih stvari i poruka trebamo pokazati visok nivo svijesti i jedinstva da bi se oduprli ovakvim i sličnim nasrtajima - poručila je Bursaćeva.

Lider SDA Bakir Izetbegovićev je rekao da je "Srbija razarala na Balkanu i da nema gdje nije pravila problem u posljednjih 30 godina".