latinica  ћирилица
02/08/2022 |  11:45 | Autor: SRNA

Nešić: Na Balkanu svoj narod najviše razara porodica Izetbegović

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da ako neko na Balkanu razara, i to najviše svoj narod, to je porodica Izetbegović.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Komentarišući optužbe lidera SDA Bakira Izetbegovića da Srbija razara Balkan, Nešić je istakao da je Izetbegović svojom politikom samo uspio da posvađa Bošnjake sa svim komšijama, pretvarajući cijelu zemlju u geto, saopšteno je iz DNS-a.

Nešić je upitao kakav je izvor problema Srbija, te istakao da dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gradi Srbiju, mostove, puteve, otvara fabrike, Bakir ispraća mlade i poručuje im da će ih zamijeniti robotima.

On je naveo da dok je Srbija Bošnjacima slala respiratore, SDA je krala i u pandemiji i iza sebe ima aferu "respiratori". "Dok je Vučić slao respiratore i u Federaciju BiH, Bakirova SDA se bogatila na respiratorima", naglasio je Nešić.

On je rekao da je Vučić u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i ostalim mjestima gdje žive Bošnjaci dobio apsolutnu podršku, kakvu Bakir Izetbegović nikada nije imao ni u Sarajevu.

Nešić je rekao da Srbija sigurnim korakom ide ka Evropi, da je statusom kandidata privukla ogromne strane investicije, dok za to vrijeme BiH ne može da dobije ni status kandidata i punih šest godina stagnira.

On je dodao da Izetbegoviću napadi na Srbiju neće donijeti pobjedu, jer je njegov poraz u nesposobnosti da za četiri godine formira vladu, kao i u svima koje je otjerao zbog siromaštva, pa danas priča o robotima.

- Nije Bakir kamenovan u Beogradu, a da organi Srbije nisu reagovali, nego je obrnuto. I nikada niko od Srba nije rekao da će žrtvovati mir, nego je to rekao Alija Izetbegović. Ne pričaju Srbi danas o prebrojavanju, nego Izetbegović mlađi. Sreća je pa su izbori blizu i Bakir će nakon 2. oktobra biti politička prošlost jer su ga prozreli i Bošnjaci - naglasio je Nešić.

On je dodao da se divi uzdržanosti predsjednika Srbije koji godinama trpi napade iz Sarajeva, i sve to ćutke podnosi i dalje pružajući ruku Bošnjacima.

Nešić je poručio Izetbegoviću da ni napadi na Rusiju neće pojeftiniti gas, niti ga obezbijediti za grijanje i pozvao ga da kaže narodu kako se će Sarajevo i Zenica zimus grijati.