latinica  ћирилица
02/08/2022 |  11:46 ⇒ 11:46 | Autor: SRNA

Vuković: Nema opravdanja za ratnohuškačke poruke Izetbegovića

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković rekao je da se ispostavlja da je lider SDA Bakir Izetbegović politički kancer Balkana, a njegova fundamentalistička ideologija zlo koje se sije u narod više od 30 godina.
Nenad Vuković - Foto: SRNA
Nenad VukovićFoto: SRNA

Vuković je istakao da nema opravdanja za ratnohuškačke poruke koje u posljednje vrijeme iznosi Izetbegović, koji želi konflikt i ima misiju držanja tenzije sa Srbijom i predsjednikom te zemlje Aleksandrom Vučićem, saopšteno je iz PDP-a.

On je naglasio da je nevjerovatna Izetbegovićeva opterećenost Srbijom u kojoj traži krivca za sve - i za sopstvene neuspjehe.

- Predsjednik /Srbije Aleksandar/ Vučić je bezbroj puta ponovio da poštuje teritorijalni integritet BiH, da želi dobrosusjedske odnose, poklonio se žrtvama u Srebrenici, otvarao pitanje uspostavljanja trajnih dobrih odnosa Srba i Bošnjaka i uradio mnogo drugih dobrih stvari na domaćem i međunarodnom planu. Međutim, očigledno je da to nije interes Bakira Izetbegovića - rekao je Vuković, reagujući na Izetbegovićevu izjavu "da Srbija razara na Balkanu".

Vuković ocjenjuje da su Izetbegovićeve ratnohuškačke poruke u funkciji predizborne kampanje.

- To je političko igranje sa opasnim stvarima - napominje Vuković.