latinica  ћирилица
02/08/2022 |  13:12 | Autor: Agencije

Stanković: Sa dosta pameti i strpljenja protiv Pjunika

Dosta smo radili i spremali se za ove kvalifikacije, analizirali smo Pjunik, ekipu koja dosta mijenja sistem, ali bićemo spremni za svaki zadatak, izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči sutrašnjeg starta kvalifikacija za Ligu šampiona protiv šampiona Јermenije.
Dejan Stanković (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija) -
Dejan Stanković (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija)

- Znamo šta nas očekuje, igramo kod kuće, prihvatamo ulogu favorita, poštujemo svakog i sa dosta strpljenja i pameti ćemo ući u ovaj meč - rekao je Stanković na konferenciji za medije, uz konstataciju da, kao i uvijek, očekuje sjajnu atmosferu i maksimalnu podršku sa tribina.

Stanković je dodao da je zadovoljan kako je ekipa otvorila sezonu, sa četiri pobjede, kao i fizičkom spremom.

- Zadovoljan sam novajlijama, očekujem od njih da daju još više da uđu u istoriju Zvezde. Da se ne zavaravamo, neće biti lako i niko neće da nam se skloni. Nikoga nećemo potcijeniti - jasan je Stanković.

Zvezdin trener je dodao da se zna cilj, da će ići korak po korak i da je sada sve usmjereno na 180 minuta protiv Pjunika, koje su veoma važne za klub.

- Očekujem jak otpor, ali na nama je da taj otpor slomimo. Vidjeli smo da imaju kvalitet što smo pokazali i protiv Dudelanža - istakao je Stanković i otkrio da dosta poznaje jermenski fudbal i da je više puta boravio u toj zemlji dok je radio u UEFA i bio zadužen za razvoj omladinskog fudbala.

Na pitanje da li želi da komentariše eventualnog rivala u plej-ofu, pobjednika duela između Makabija i Apolona, Stanković je rekao:

"Ne, ne želim".

Utakmica između Crvene zvezde i Pjunika igra se sutra od 20 časova i 45 minuta.