latinica  ћирилица
02/08/2022 |  14:36 ⇒ 20:20 | Autor: SRNA

Mitropolit Јoanikije služio u Kolašinu

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Јoanikije služio je danas na praznik Svetog proroka Ilije liturgiju u Crkvi Svetog Dimitrija u Kolašinu i tom prilikom istakao da treba graditi saborni hram budući da ovaj grad već živi novim životom.
Mitropolit Јoanikije na Liturgiji u Kolašinu (foto: mitropolija.com) -
Mitropolit Јoanikije na Liturgiji u Kolašinu (foto: mitropolija.com)

- Nije to više zabačeno mjesto, nego mjesto u koje se dolazi i u koje će se sve više dolaziti i ljeti i zimi. A vi na to treba da odgovorite - poručio je mitropolit Јoanikije u besjedi.

Njegovo visokopreosveštenstvo je naveo da svaki hrišćanin zna koliko je velika sila i blagodat Svetog proroka Ilije i istakao da se današnji praznik proslavlja po cijeloj vaseljeni, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska na zvaničnom sajtu.

- On je, davno prije Hrista, izobrazio Hristov život i Hristovo djelo kroz svoj život i kroz svoje djelo - naveo je mitropolit Јoanikije.

Podgoričke Vijesti prenose da je, zbog prijetnji na društvenim mrežama mitropolitu Јoanikiju, mojkovačka policija privela R.R. /58/ kod kojeg je pretresom kuće na planini Sinjajevini pronašla automatsku pušku, municiju i pištolj, a pretresom kuće u Podgorici bombu i municiju.