latinica  ћирилица
02/08/2022 |  16:11 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Počelo "Zvorničko ljeto"; Zvornik domaćin brojnih kulturno-zabavnih događaja (VIDEO)

Slikarska kolonija slikarske radionice Paleta otvorila je u Zvorniku najveću zvorničku manifestaciju "Zvorničko ljeto".
Zvorničko ljeto - Foto: RTRS
Zvorničko ljetoFoto: RTRS

Prvog dana manifestacije održana je i izložba rukotvorina i domaćih proizvoda "Ljetnji bazar", a u narednih sedam dana Zvornik će biti domaćin brojnih kulturno-zabavnih događaja na kojima se očekuju hiljade posjetilaca.

Na platou ispred zvorničke Narodne biblioteke i muzejske zbirke članovi slikarske radionice "Paleta" sugrađanima su predstavili svoj talenat. Pomoću kista, boja i platna ukazali su na važnost kulture.

- Iskreno meni znači. Prvi put do sada sam na otvaranju "Zvorničkog ljeta", ovako se pripremam i do sada nisam bila. Mislim da je jako lijepa manifestacija - rekla je Eva Perušić, član slikarske radionice "Paleta".

Osnivač slikarske radionice "Paleta" Јovo Lalić istakao da je ovo kulturna vertikala Zvornika.

Na šetalištu glavne gradske ulice, svojih ruku djelo predstavilo je 18 izlagača iz Zvornika. Sanja Milošević izložila je proizvode od svile.

- Slikam na svili, izrađujem broševe, unikatne narukvice, radim i beretke od pustovane vune - dodala je Miloševićeva.

U večernjem dijelu programa od 21 čas na gradskoj plaži, koncert će održati Lepa Brena.

- Svi kapaciteti su zauzeti. Recimo velika je potražnja za objektima koji posluju po principu stan na dan, znači smještaj je u Zvorniku u ovom periodu jako teško naći, što nas raduje u Turističkoj organizaciji - istakla je direktorka Turističke organizacije Zvornik Ivana Đokić Milanović.

U narednih sedam dana, u okviru "Zvorničkog ljeta" na svoje će doći ljubitelji muzike, pozorišta, filma. Biće održane i manifestacije "Ljudi i mostovi", "Zvornička regata", "Zvornički kotlić", a 08. avgusta biće proslavljena krsna slava grada – Sveta Petka Trnova.