latinica  ћирилица
02/08/2022 |  17:34 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Kompanija M:tel obilježila krsnu slavu; Cvijanović: M:tel jedan od stubova razvoja Srpske (FOTO/VIDEO)

U manastiru Stuplje kompanija M:tel danas je proslavila krsnu slavu, Svetog proroka Iliju.
Mtel obilježio krsnu slavu (Foto: Mtel) -
Mtel obilježio krsnu slavu (Foto: Mtel)

- Ovo je bila prilika da se okupe najbliži saradnici i prijatelji kompanije, te su u toj ulozi slavlju prisustvovali i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović, te predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske - navedeno je u saopštenju M:tela.

Čestitku je uputio i srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Kako je naglasila generalna direktorka kompanije M:tel Јelena Trivan, zadovoljstvo je nakon 12 godina ponovo oživjeti ovu tradiciju, te se okupiti oko običaja koji je vijekovima prisutan u srpskom narodu.

- Od trenutka kada sam došla na ovo mjesto, moja namjera i želja su da mijenjamo stvari nabolje, ali jednako tako i da zadržimo, pa i da vratimo ono što je bilo lijepo i dobro, da oživimo tradiciju, kulturu i vrijednosti koje su nas činile posebnim. Tradicionalne vrijednosti i okupljanje oko ideje zajedništva i identiteta treba da budu neodvojivi dio života ove kompanije, a krsna slava kao običaj to i simbolizuje - naglasila je Trivan.

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske čestitala je krsnu slavu kompaniji M:tel, te naglasila da ova kompanija predstavlja jedan od ekonomskih stubova razvoja Republike Srpske i Srbije.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Pored toga što zapošljava veliki broj ljudi, činjenica je da je ovo društveno odgovorna kompanija. Tome mogu i sama da posvjedočim nakon mnogo godina na različitim pozicijama, zaista smo uvijek imali svi oslonac kada je u pitanju podrška i sportu i kulturi i ljudima koji su bili u potrebi. Ponosna sam što sam zajedno sa vama na ovom mjestu i zahvaljujem se igumanu i našim domaćinima koji su omogućili da se ostvari jedna posebna veza između ove kompanije i ovog manastira. Zahvaljujem se direktorki Trivan za sve ono što je uradila od dolaska na mjesto generalnog direktora kompanije M:tel. Uspostavila je dobre kontakte sa svima, sa institucijama, običnim ljudima, sa građanima, što predstavlja dobrobit i za kompaniju, ali i za našu cijelu Republiku Srpsku - rekla je Cvijanović.

Iguman ovog manastira Platon zahvalio je Јeleni Trivan što je okupila drage goste na jednom mjestu i što su izabrali baš manastir Stuplje za obilježavanje ovog svečanog dana. Zahvalio je predsjednici Republike Srpske na dolasku i posjeti manastiru Stuplje, čime je ukazala čast domaćinima, manastiru, ali i svim prisutnim gostima.

On je goste upoznao sa istorijom manastira, manastirskom bibliotekom, kao i svetinjama koje se čuvaju u ovom manastiru - čestica Časnog krsta na kojem je bio razapet Isus Hristos, te više od 500 čestica svetih moštiju.

Nakon liturgije i osveštanja slavskog kolača, upriličen je i slavski ručak u manastirskom kompleksu. Kompanija Mtel darovala je ovaj manastir donacijom za izgradnju manastirskog ogradnog zida.

Ovaj dan, kako su naveli iz kompanije M:tel, treba da podsjeti sve na duh zajedništva, atmosferu prijateljstva, uvažavanja i tradicionalnog nasleđa.