latinica  ћирилица
02/08/2022 |  17:50 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Ruska Ambasada u BiH: Rusija donosi mir

Rusija donosi mir i nadamo se da će to shvatiti oni kratkovidi političari koji čak i u žaru predizborne rasprave dozvoljavaju sebi antiruske izjave, poručili su iz Ambasade Rusije u BiH povodom nedavnih izjava političara BiH o toj zemlji.
Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini (foto: facebook.com/rusembbih) -
Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini (foto: facebook.com/rusembbih)

U saopštenju se ističe da Rusiju u suštini uopšte ne zanimaju ovakve izjave jer hoće da postigne sve ciljeve koje je sebi postavila.

- Zahvalni smo onim političarima i običnim građanima BiH, a ima ih više, koji dijele naši vrijednosti, koji razumiju da je Rusija uradila sve, čak i više da stvori uslove za formiranje jednake i nedjeljive bezbjednosti za sve dok nas arogantno nisu željeli da čuju, istovremeno gurajući vojnu mašinu NATO-a prema našim granicama - naveli su iz Ambasade.

Ambasada Rusije u BiH izrazila je zahvalnost i onima koji shvataju da Rusija ima isto pravo na obezbjeđenje vlastite bezbjednosti kao oni koji hegemonistički proglašavaju čitav svijet za sferu svojih vitalnih interesa.

Na Fejsbuk stranici Ambasade iskazana je zahvalnost svima koji izražavaju solidarnost u bolu zbog desetina hiljada civilnih žrtava, uključujući djecu, kao i onima koji su sposobni da kroz bezumnu i histeričnu rusofobsku galamu čuju glas istine.